Mitjans comunicacio

Acte públic de presentació a Tarragona i Terres de l’Ebre

El divendres dia 14 de Desembre es va donar el tret de sortida a la presentació pública de l’Associació per les Altes Capacitats Athena. Aquesta associació sense ànim de lucre té abast per Tarragona i Terres de l’Ebre. Es per aquest motiu que també es va dur a terme la presentació a Terres de l’ Ebre, el dissabte 15 de Desembre.

En el cas de Tarragona va ser al IMET i va comptar amb la presència i el suport del Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, el Sr. Francesc Roca Rossell i la Directora Tècnica d’Educació i directora del IMET, la Sra. Montserrat Fortuny. A Terres de l’Ebre l’acte es va celebrar a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó de Sant Carles de la Ràpita, i va ser presidida pel Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita el Sr. Àlex Cervera, i el tinent alcalde de Sant Carles de la Ràpita el Sr. Albert Salvadó.

En ambdues jornades es va parlar de que Athena va néixer el Gener del 2016 on un grup de cinc famílies mogudes per inquietuds i necessitat de respostes van decidir d’associar-se per donar a conèixer el món de les altes capacitats i formalitzar accions per acollir, ajudar i acompanyar a altres famílies que es trobessin en aquesta mateixa situació.

Va ser Juliol del 2018 quan es formalitza el nom de l’associació ATHENA i es registra al Departament de Justícia amb els documents necessaris, així com els Estatus i l’Acta fundacional.Es en aquest moment quan els membres de la Junta comencen a treballar en el que serà el projecte de l’associació amb la finalitat de fer-ne difusió i posar-lo en coneixement de la societat amb la finalitat de treballar en els següents objectius:

 • Assessorar, orientar i acompanyar a les famílies i vetllar per les seves necessitats i inquietuds per donar resposta a totes les qüestions referents al tema de les altes capacitats.
 • Facilitar un punt de trobada per les famílies, nens i nens, joves amb altes capacitats mitjançant la programació de diferents activitats pensades per tothom.
 • Conscienciar a la població i als professionals de l’educació de la importància d’un diagnòstic a temps i una atenció adequada per aquest col·lectiu , sobretot en el període escolar.
 • Sensibilitzar a la societat i a la comunitat educativa sobre les particularitats d’aquest col·lectiu.
 • Donar més visibilitat a aquest col·lectiu, als nens i nenes i joves amb altes capacitats i les seves famílies per tal que siguin atesos segons les seves característiques i necessitats.
 • Facilitar eines d’intervenció i orientació a l’aula.
 • Fer seguiment de la implementació de l’atenció a la diversitat en el cas de les altes capacitats i detecció de tots els casos per part del Departament d’Educació.

Les activitats en les que treballa aquesta associació per aconseguir els objectius són:

 • Tallers en família, a partir de propostes recollides de les necessitats dels nens i nenes i joves i també de les seves famílies.
 • Xerrades informatives de professionals per donar més informació i coneixements entorn les Altes Capacitats, adreçades a les mateixes famílies, a professionals del món de l’educació i obertes a tothom en general.
 • Acolliment i assessorament a noves famílies per donar respostes a les necessitats que presenten tant elles com llurs fills i filles.
 • Recull de documentació de referència com a suport a les famílies que s’inicien també en el procés de conèixer el món de les Altes Capacitats i la seva intervenció educativa i familiar.

I finalment línies de treball futures en les que estem també treballant així com:

 • Oferir cursos de formació universitària dirigides a col·lectius docents i professionals que estiguin interessats en rebre informació i adquirir eines i estratègies d’intervenció en altes capacitats.
 • Coordinació amb institucions educatives com Educació i Equips d’Assessorament Psicopedagògic per vetllar que el treball que es faci en les escoles sigui eficient en atenció i intervenció en aquest col·lectiu.
 • Contacte i difusió en mitjans de comunicació per donar visibilitat i sensibilitzar sobre el col·lectiu amb Altes Capacitats sobretot per trencar els mites creats socialment.

En finalitzar els actes de presentació es van oferir dades de contacte de l’associació i es va explicar com es podia procedir a fer-se soci a les famílies que ho desitgessin.

Email: aacc.athena@gmail.com

facebook: @Athena.Tarragona

web: http://www.aaccathena.wordpress.com

L’assistència en ambdues presentacions va ser un èxit i pensem que és un projecte que és necessari per totes aquestes famílies i sobretot per ajudar als nens i nenes i també joves que tenim amb altes capacitats, alguns encara per diagnosticar i d’altres per ajudar en l’àmbit sobretot escolar. La societat i l’educació ens necessita !!